vrijdag 1 november 2019

Een greep uit de maaltijden

De actuele menu's houd ik hier niet meer bij, maar dit is een greep uit de maaltijden:

* Shepherd's pie
* Mediterraan stoofpotje met pompoen, kabeljauw, witte bonen en savooiekool
* Pompoen-shakshuka met komkommer-rucolasalade met dukkah (met specerijen geroosterde noten en venkelzaadjes)
x






* Poke bowl met in garam masala gebakken pastinaak- en bloemkoolrijst, rode biet, gerookte makreel en een eitje en lente ui on top
* Wortel-linzensoep en boekweit-geitenmelk pannenkoekjes met lente ui, winterpostelein, feta en ei
* Langzaamgestoofde snoeprodekool met appeltjes en hachee

* Pompoenlasagne met palmkool, biologisch gehakt (van de Groene Geer) en ovengroosterde knoflooktomaatjes
* Wortel-korianderbeignets van kikkererwtenmeel, met haloumi en citroensaus, met een salade van rauwe broccoli, mais, gedroogde tomaat, munt en citroen
* Met balsamico en karwij geroosterde ondergrondse groenten (biet, pastinaak, wortel, knoldelderij, met kikkererwten en scharrelkip
* Zuurkoolburgers met hamburgers van biologisch gehakt van de Groene Geer en een heerlijke appelrelish, met een spinazie-zuurkoolsalade
In limoen en witte wijn gesmoorde wortelpeterselie, zuurkool en savooiekool (een aparte en heerlijke combinatie), met een aardappelrosti en stukje kipfilet.
Visstoof van kabeljauw, venkel en diverse groenten(en witte wijn en saffraan), met aardappelsalade 'remoulade' (o.a. mosterd, kappertjes, augurk, verse peterselie), desgewenst op een witte tijgerboterham.
Piperade van in witte wijn gestoofde groene paprika, met een salade van venkel (en tomaat en honingmosterddressing), scharrelkipkluifjes en zilvervliesrijst.
Noord Afrikaanse scharrelkipstoof met aubergine, paprika en zoete bataat (in een kruidige tomaten-kokossaus), vergezeld van wat zilvervliesrijst en frisse rauwkost.
Keema Kerrie (soort Indiase chili con carne, erg lekker) van bio rundergehakt van de Groene Geer, diverse groenten (paprika, aubergine, bloemkool, tuinerwtjes, aardappel) bruine bonen, vergezeld van frisse rauwkost.
* Kipsalon: kapsalon maar dan met scharrelkip in mijn huisgemaakte shoarmakruidenmix , geroosterde aardappeltjes, desgewenst kaas, veel rauwkost en mijn geheime verse knoflooksaus
De gouden combinatie van sperziebonen, knolselderij-aardappelpuree met een jus van in roomboter en citroen gebakken kabeljauwfilet (en natuurlijk kabeljauwfilet).
Luxe stamppot van spruitjes en prei, met een royale topping van biologisch rundergehakt, spekjes, gekarameliseerde ui en noten.
Andijvie roerbak, een smaakvolle combi met runderworst van de Groene Geer, kastanjechampignons, zoete aardappel, cherrytomaatjes en verse kruiden, vergezeld van wat zilvervliesrijst.
Thaise rode curry, op basis van een huisgemaakte boemboe van verse specerijen (matig pittig), met scharrelkip en pompoen, vergezeld van bloemkool (dat combineert zo lekker met de saus!) en wat zilvervliesrijst.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hallo mede lekkerbek! Super leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Je kunt hiervoor het beste de optie anoniem kiezen (en gewoon je naam onder je bericht zetten). Wel moet je even de immer amusante anti-robot test doen. Deze optie kan ik niet uitschakelen. Dankjewel voor je moeite! Smakelijke groeten van Kookmarieke