maandag 2 januari 2017

2017

Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik vind het heerlijk om na de feestdagen mijn eigen ritme weer op te pakken, inclusief het koken. Qua voedsel heb ik even erg behoefte aan gewone Hollandse (stamp)pot, of lichte maaltijden. Dat ziet u terug op het menu. Vrijdag eten we dan wel weer iets speciaals: een spinazie-zalm-broodje bij de verse uiensoep, dat ik een schone dame enige weken geleden beloofd heb om eens te maken.

Verder ga ik lekker verder waar ik in 2016 gebleven was, grotendeels in navolging van wat de akkers en culinaire inspiratie van biologische boerderij Landzicht ons brengen.

Het biologisch rundvleespakket van boerderij de Groene Geer is heel goed bevallen. Wat een fijne kwaliteit voor weinig geld! En gewoon persoonlijk van de boer gekocht, dat geeft mij een heel prettig gevoel. Zodra er weer een nieuwe koe naar de slacht wordt gebracht, schrijven wij weer in en zult u dit biologisch vlees terugvinden op het menu. Het varkensvlees hebben we in overweging. Als iemand interesse heeft om zo'n pakket te delen, of wil 'carpoolen', neem dan even contact met me op.

Qua kip wil ik de Turkse slager uit Alblasserdam gaan proberen, die mij is aangeraden vanwege de smaak en halal kwaliteit (halal wil ook zeggen geen rotzooi erin, maar daar wil ik graag eerst nog wat meer van weten). De kip van Koopeenkip.nl was zeker goed, maar ik vind dit toch te duur, zowel voor onszelf als voor op het menu. Wordt vervolgd dus.

Rest mij u een gezond en lekker 2017 te wensen!

Indien u wensen of suggesties heeft ten aanzien van het (mee)eten, hoor ik deze overigens graag van u!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hallo mede lekkerbek! Super leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Je kunt hiervoor het beste de optie anoniem kiezen (en gewoon je naam onder je bericht zetten). Wel moet je even de immer amusante anti-robot test doen. Deze optie kan ik niet uitschakelen. Dankjewel voor je moeite! Smakelijke groeten van Kookmarieke