Door de verkoop via abonnementen, waarbij de afnemer zich verbindt aan
de boerderij en eet wat het land op dat moment verschaft, kúnnen ze dit
doen. Ik vind het heel prettig om onze groenten (en fruit) zo rechtstreeks (via een
afhaalpunt in Alblasserdam) bij de boer te kopen, voorbij de
anonimiteit en massaliteit van bijvoorbeeld de supermarkt.
Ook vind ik het fijn dat het seizoen en de natuurlijke groeiprocessen
deels bepalen wat ik eet. Dat voelt gegrond, een prettig tegenwicht in
onze wereld van eindeloze keuzevrijheid.
Maar vooral gaat het mij natuurlijk om een gifvrije manier van telen waarbij groeiprocessen de tijd krijgen die ze nodig hebben om tot werkelijke voedingswaarde te komen. Het gaat om de zorg die ik daarmee mijn lijf bied. Om een keuze voor natuurlijk leven, juist in de basis. En om de smaak, die gewoon beter is.
Mijn streven is om, zodra er een constante stroom afnemers van mijn kooksels ontstaat, de inkoop bij Landzicht te vergroten. Uiteraard hangt er anno 2016 een prijskaartje aan deze gifvrije, natuurlijke kwaliteit. Wijzelf kiezen er heel bewust voor om te investeren in onze basis en daar andere dingen voor te laten. Het is een wezenlijk onderdeel van hoe ik kook.
Niet alleen de groenten, maar ook veel van mijn recepten komen van boerderij Landzicht. Dochter Vivian (kookboekverslaafde) en schoonzoon Barry (professioneel kok) geven elke twee weken een selectie uit hun persoonlijke oevre van gerechten, die én verrassend én heel toegankelijk zijn.
Maar vooral gaat het mij natuurlijk om een gifvrije manier van telen waarbij groeiprocessen de tijd krijgen die ze nodig hebben om tot werkelijke voedingswaarde te komen. Het gaat om de zorg die ik daarmee mijn lijf bied. Om een keuze voor natuurlijk leven, juist in de basis. En om de smaak, die gewoon beter is.
Mijn streven is om, zodra er een constante stroom afnemers van mijn kooksels ontstaat, de inkoop bij Landzicht te vergroten. Uiteraard hangt er anno 2016 een prijskaartje aan deze gifvrije, natuurlijke kwaliteit. Wijzelf kiezen er heel bewust voor om te investeren in onze basis en daar andere dingen voor te laten. Het is een wezenlijk onderdeel van hoe ik kook.
Niet alleen de groenten, maar ook veel van mijn recepten komen van boerderij Landzicht. Dochter Vivian (kookboekverslaafde) en schoonzoon Barry (professioneel kok) geven elke twee weken een selectie uit hun persoonlijke oevre van gerechten, die én verrassend én heel toegankelijk zijn.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Hallo mede lekkerbek! Super leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Je kunt hiervoor het beste de optie anoniem kiezen (en gewoon je naam onder je bericht zetten). Wel moet je even de immer amusante anti-robot test doen. Deze optie kan ik niet uitschakelen. Dankjewel voor je moeite! Smakelijke groeten van Kookmarieke