Afgelopen weekend vonden we halverwege een middagje verven en snoeien, dat de zwoele lucht wel heel luid vroeg om tóch nog een bbq. En dus hielpen we op de valreep slager Bouter van zijn laatste kipdrumsticks en varkenslapjes af, flanste ik onze favoriete knoflook-marinade en verse kruidenboter in elkaar en koos wat groenten uit het biologische groentepakket van boerderij Landzicht. Zo met pompoen en wortelpeterselie (puur geroosterd met alleen wat olie en zeezout), aangevuld met kastanjechampignons (in sesam marinade), werd het een echte herfst bbq! Lekker Turks brood erbij (ik neem er niet te veel van hoor... ja schat... oei nou is het toch bijna op...). Een spontaan (dat zijn de beste!) feestmaaltje tussen de al behoorlijk bruin kleurende druivenbladeren rond ons terras was compleet.
Bij het vallen van de avond was alles verorberd, maar waren de kolen, zoals ik gehoopt had, nog heet en kon ik in de tajine de maaltijd voor de volgende dag bereiden. Een lekkere stoof met de overgebleven pompoen, aubergine, courgette, veel ui, tomaat en chorizo. Koken in de openlucht, op langzaam vuur, met de specifieke smaak van aardewerk en het gloeien van de kooltjes in het schemerduister, is zó fijn! En dan niet op zo'n luxe buitenkeuken hé, gewoon op een ding van een tientje. Simpel (en geblakerd) is echt het lekkerst!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Hallo mede lekkerbek! Super leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Je kunt hiervoor het beste de optie anoniem kiezen (en gewoon je naam onder je bericht zetten). Wel moet je even de immer amusante anti-robot test doen. Deze optie kan ik niet uitschakelen. Dankjewel voor je moeite! Smakelijke groeten van Kookmarieke